fbpx

Hoe scoor jij op Google?

Rich Snippets

Wat zijn Rich snippets?

Rich snippets zijn een goede manier om op te vallen tussen alle andere zoekresultaten. Er zijn veel verschillende manieren om op te vallen binnen de zoekmachines.

Rick snippets

Zo vind je bijvoorbeeld weleens webshops in de resultaten waarbij je de rating van een product in de vorm van sterren kunt zien. Dit is mogelijk door middel van rich snippets. Het is ook mogelijk om plaatjes of zelfs video’s in de zoekresultaten te weergeven. Het is dan wel van groot belang dat de pagina op de juiste manier gestructureerd is.

Rich snippets met behulp van HTML-tags

Je kunt rich snippets maken door gebruik te maken van HTML-tags. Door de juiste tags op een goede manier te gebruiken kan je snippets creëren. Er zijn ook tools waarmee je dit eenvoudiger kunt doen. Wanneer een webmaster zijn pagina een opmaak heeft gegeven en wilt testen of deze effectief is, dan kan dit met behulp van de Google Rich Snippets Testing Tool. Deze tool weergeeft goed hoe de snippets eruit komen te zien. Het creëren van goede snippets is absoluut de moeite waard, omdat de pagina direct beter opvalt. Hierdoor wordt de pagina ook relevanter wanneer deze niet in de top 3 zoekresultaten staat.

Wanneer je niet precies weet hoe je goede snippets kunt maken, dan is het geen slecht idee om dit over te laten aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in SEO optimalisatie. Zo een SEO bedrijf kan je niet alleen helpen met het creëren van goede snippets, maar zal je daarnaast ook beter vindbaar kunnen maken. Zo kan een specialist bijvoorbeeld ook de SEO structuur verbeteren.

Sjors Goemans

Sjors Goemans

Sjors Goemans begon op zijn 16de levensjaar met Online Marketing. Met meer dan 10 jaar SEO en Online Marketing ervaring op zak helpt hij samen met Juulr B.V., waaronder Ranking Masters valt, ondernemers en marketeers meer resultaten te halen uit zoekmachine optimalisatie en social media.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter