Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Altijd op de hoogte met ContentKing

Altijd op de hoogte met ContentKing

Er worden een groot aantal betaalde en gratis SEO tools aangeboden waarmee je je website analyseert, monitort, aanpast om betere posities in de zoekmachine resultaten te vergaren. Hoe beter je scoort, hoe meer verkeer je website aantrekt en hoe hoger je omzet. ContentKing is naar eigen zeggen een “real-time SEO auditing tool” en ook al klinkt dit niet zo, het is anders dan de rest. Het houdt constant in de gaten wat er op een website gebeurt en maakt een melding van de veranderingen. Ben jij iemand die een website onderhoudt, maar er zijn anderen die hier ook toegang toe hebben, dan weet je dus altijd wat iemand anders gedaan heeft.

Een monitoring tool voor SEO professionals

ContentKing is vooral voor SEO professionals erg handig. Als jij meerdere websites beheert en SEO onderhoud doet, dan moet je altijd weten wat er wordt veranderd. Een andere metadescriptie, een andere H1 titel of een verwijderde alinea kan grote gevolgen hebben voor positie van de pagina in de zoekmachine resultaten. Met ContentKing zie je exact wat er op de websites die je beheert gebeurt. Dat is ook handig voor jezelf, want dan hoef je elke verandering niet meer zelf bij te houden.

Zelf de crawltijden instellen

Een belangrijke functionaliteit van ContentKing is dat je zelf kunt instellen wanneer ze je website bezoeken om deze te analyseren. Dit is belangrijk want als dat te vaak en te snel gebeurt, dan kan dit je website vertragen en soms zelfs helemaal plat leggen. Gelukkig komt het zover niet als je de instellingen goed zet. Je geeft het programma bijvoorbeeld door om allen tijdens daluren te crawlen, wanneer er weinig bezoekers op je website aanwezig zijn. Ook de crawlsnelheid is in te stellen en als je deze op piekuren op langzamer zet, zullen de bezoekers weinig merken van de ContentKing crawlers.

SEO verbeteren

Een andere functie van ContentKing is dat ze je suggesties doen van hoe goed jouw pagina’s geoptimaliseerd zijn. Ze doen een SEO check en daar krijg je per pagina een uitslag van. Deze krijgt een score van 1 tot en met 1000 plus een lijst met welke punten volgens hen moeten worden aangepast voor betere SEO resultaten. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar het geeft je wel een idee van waarom bepaalde pagina’s beter presteren dan andere. Door deze punten af te werken en je website er op aan te passen verbetert je score en ook je positie in de zoekmachine resultaten.

Je krijgt van de tool behalve een gedetailleerd SEO overzicht per pagina ook een algemeen schema voor de SEO kwaliteit van je complete website. Je ziet dan in een handige samenvatting welke problemen de hele website beïnvloeden en welke slechts op een gedeelte ervan aanwezig zijn. Op die manier wijs je grotere problemen gemakkelijker aan en begrijp je waarom sommige pagina’s wel goed presteren en andere niet.

Laptop still

ContentKing is een web-based programma

Als je van ContentKing gebruik wilt gaan maken, dan is het niet nodig om software te downloaden. Het is een online tool en dat heeft ook andere voordelen. De belangrijkste daarvan is dat je het overal kunt openen, zo lang je een geschikt apparaat hebt en een internet connectie. Het is een cloud-based programma en blijft lopen op de achtergrond, ook als je laptop dicht is. Er wordt ook een handige Chrome extensie aangeboden, waarmee issues en verbeterpunten direct worden aangedragen als je een website opent.

Waarschuwingen instellen

ContentKing laat je op tijden die je zelf instelt zien welke veranderingen er op je website zijn doorgevoerd. Je kunt dit ook constant krijgen, maar het moet niet zo zijn dat je de hele dag naar je laptop zit te staren, te wachten op veranderingen die je moet onderscheppen. Daarom kun je ook waarschuwingen instellen zodat je als je niet bij je computer bent een melding krijgt als er een verandering is doorgevoerd waar je over wilt weten. Je stelt zelf in waar je over gewaarschuwd wilt worden, zodat de onbelangrijke zaken kunnen wachten en de belangrijke zaken wel bij je terecht komen.

ContentKing koppelen aan andere analyseprogramma’s

Een andere handige functionaliteit van ContentKing is dat je het kunt koppelen aan Google Analytics en Google Search Console. Dat geeft je de mogelijkheid om alle data in één programma te monitoren en bij te houden. Als je ook een koppeling maakt met Datastudio, dan trek je gemakkelijk een rapportage uit ContentKing die je aan je klanten laat zien als bewijs van de voortgang van je werkzaamheden. Dat komt niet alleen erg professioneel over, je bent ook in staat om ze op elk moment van de dag te laten zien hoe ze ervoor staan.

Hoeveel kost ContentKing?

ContentKing is geen gratis programma. Tegelijkertijd is het ook niet erg duur en kun je het eventueel tijdelijk gratis uitproberen om te zien of het voor jou interessant is om te gebruiken. ContentKing biedt vier pakketten aan, voor verschillende doeleinden en met verschillende prijzen. Bij alle pakketten mag je onbeperkt websites en gebruikers toevoegen.

 • Basic: met het Basic pakket wordt de data die je met het programma genereert 6 maanden bewaard. Verder zijn er wat beperkingen met betrekking tot koppelingen, toegang en klantenservice. Het basic pakket is ideaal voor iemand die kleinschalig aan SEO werkt en kost $39 per maand.
 • Standard: het Standard pakket is het meest populaire pakket. Voor $89 per maand krijg je dan net wat meer toegang waardoor het programma voor mensen die veel met SEO werken interessanter wordt. Je dat wordt 9 maanden bewaard en je krijgt meer functionaliteiten dan bij het Basic pakket.
 • Pro: professionele SEO specialisten hebben meer aan het Pro pakket. Daarvoor betaal je $149 per maand en krijg je toegang tot bijna alle functionaliteiten die ContentKing aanbiedt. Je data wordt een jaar bewaard.
 • Enterprise: het Enterprise pakket is bedoeld voor grote SEO bureaus met meerdere medewerkers. Een Enterprise abonnement kost $550 per maand, maar daar word je volledig voor in de watten gelegd. Data wordt 60 maanden bewaard, je hebt volledige toegang tot alle functionaliteiten van het programma en krijgt voorrang als je de klantenservice nodig hebt.

De voor- en nadelen van ContentKing

Met ContentKing kun je dus als SEO professional bijhouden wat er op je websites gebeurt. Je krijgt informatie over hoe goed jouw pagina’s scoren op SEO gebied en wat je eraan kunt doen om dit te verbeteren. Als jij twijfelt en je afvraagt of ContentKing een geschikt programma voor jou is om te gebruiken, dan is het altijd goed om de voor- en nadelen eens naast elkaar te zetten en zo een oordeel te vellen.

Arrow up

Voordelen:

 • ContentKing vertelt je wanneer er veranderingen plaatsvinden op je website die achter jouw rug om gebeuren.
 • Ze geven je ook een overzicht van je pagina’s en op welke SEO punten deze nog te verbeteren zijn.
 • Omdat ContentKing werkt met crawlers, kun je deze zelf zo instellen dat ze alleen op bepaalde momenten langskomen. Zo kunnen ze deze niet vertragen of platleggen en krijgen je bezoekers de goede service die ze van je gewend zijn.
 • Je stelt waarschuwingen in voor veranderingen waar je te allen tijde van op de hoogte wilt worden gesteld.
 • Je kunt ContentKink koppelen aan andere programma’s zoals Google Search Console en Google Analytics.
 • ContentKing is een web-based programma, dus het downloaden van software is niet nodig en je hebt overal toegang.

Nadelen:

 • ContentKing is geen all-in-one SEO tool. Voor zoekwoorden onderzoek, linkbuilding en het bijhouden van je posities in de zoekmachine resultaten heb je een ander programma nodig.
 • ContentKing is niet gratis. Het beste pakket is het Standard pakket en daar betaal je $89 per maand voor.
 • Als je de crawlers op de verkeerde momenten langs stuurt, dan kunnen deze de snelheid van je website beïnvloeden en deze in sommige gevallen helemaal plat leggen. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk in te stellen en te voorkomen.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Is ContentKing het programma voor jou?

ContentKing is een geschikt programma voor iedereen die websites van anderen onderhoudt en update. Het is altijd mogelijk dat iemand anders hier veranderingen in maakt en dat moet je weten. Ben je op zoek naar een all-in-one SEO tool waarmee je zoekwoorden kunt vinden en monitoren, aan je linkbuilding kunt werken en je concurrenten kunt analyseren, dan is dit niet het beste programma. ContentKing is daarom een tool die je waarschijnlijk naast je andere SEO tools gebruikt en waar je alleen niet genoeg aan hebt.

Overweeg jij om ContentKing aan jouw tools toe te voegen? Dan kun je deze het beste eerst gratis proberen. Aan de hand van je ervaring bepaal je dan welk pakket het beste voor je is en of het programma aan jouw eisen voldoet. Doe dit ook voor een aantal andere tools en je krijgt een goed idee van wat er aangeboden wordt. Zo weet je zeker dat ContentKing voor jou een geschikt programma is. Je doet er vast je voordeel mee.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse