Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

301 Redirect

Wat betekent 301 Redirect?

Als een website informatie levert en wordt bezocht, is er een grote kans dat de website door een zoekmachine zal worden ontdekt. Een zoekmachine zoals Google verzamelt dan informatie van de website koppelt deze aan een URL. Sommige websites veranderen het domein en dan kan 301 redirect worden ingezet. Bezoekers die dan het oude domein bezoeken, komen op het nieuwe domein terecht.

301 redirectWanneer een 301 Redirect?

Deze techniek is bedoeld voor een website beheerder die het domein van de website permanent verandert. De opgebouwde SEO waarde/Google positie gaat dan niet verloren doordat bezoekers niet op een 404 error pagina uitkomen. Dat is belangrijk omdat een website anders veel vaste bezoekers kan verliezen of nieuwe bezoekers kan mislopen. Het zal even duren voordat Google het nieuwe domein zal aanpassen in de zoekresultaten, maar dat is dan niet erg. Bij de zoekresultaten staat dan wel het oude domein, maar bezoekers worden doorgestuurd naar het nieuwe domein.

Hoe 301 Redirect moet worden ingesteld

Het is voor een webmaster niet moeilijk om een 301 redirect te maken. Dit kan namelijk vaak bij het systeem van de hosting worden gedaan. Sommige hostings doen dit ook voor websitebeheerders als een stukje service. Bij WordPress kan er ook een plugin worden gebruikt om deze wijziging door te geven. Bij de hosting of de plugin moet het oude en nieuwe domein worden opgegeven. Zo weet het systeem dat de bezoekers van de oude opgegeven domein doorgestuurd moeten worden naar het nieuwe domein. Vervolgens zal een website dus geen bezoekers verliezen.

Benieuwd naar andere handige informatie op het gebied van SEO? Als SEO bureau hebben wij een kennisbank met veel handige informatie. Zo vertellen wij je bijvoorbeeld ook graag wat een description tag of een bounce rate is.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse