Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

Mobile First Webdesign

Wat is Mobile First Webdesign?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone. Met een smartphone heb je ook toegang tot het internet. Het is dan ook logisch dat websites steeds vaker met de telefoon bezocht worden. Sinds 2014 zijn webdesigners hun werk hier ook op aan gaan passen. Wanneer er bij het ontwerpen van een website veel rekening wordt gehouden met smartphone gebruikers, dan spreken we van een mobile first webdesign. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij een mobile first webdesign.

mobile first webdesignEen van de grootste voordelen hiervan is dat Google dit bij het ranken van jouw website steeds belangrijker gaat vinden. Het wordt een steeds belangrijke SEO factor.

Houd de content informatief

Als smartphone gebruiker heb je waarschijnlijk geen zin om hele lappen met tekst te lezen. Om de site te optimaliseren voor een smartphone gebruiker, kan je de content het beste informatief houden. Probeer dus om onnodige tekst te voorkomen, maar geef de lezer puur de informatie waar hij of zij naar op zoek is. Zo blijft de content ook overzichtelijk voor iemand die de website op zijn smartphone bekijkt. Bovendien kunnen tekstlinks het beste vermeden worden. Veel mensen hebben er moeite mee om deze linkjes aan te klikken op hun smartphone.

Voorkom te veel buttons

Bij een mobile first webdesign is het belangrijk dat de smartphone gebruiker eenvoudig kan navigeren op de website. Voorkom dus dat er te veel buttons getoond worden op de pagina. Niet alleen wordt de pagina zo minder overzichtelijk, maar het wordt zo ook lastiger om een button aan te klikken. Het is echter wel belangrijk dat het mobile first webdesign niet ten koste gaat van bezoekers die de pagina met de desktop bezoeken.

Een responsive website

Wanneer een website zich aanpast op het apparaat waarop het wordt bekeken, dan wordt het een responsive website genoemd. Een dergelijke website kan dus op ieder apparaat bekeken worden. Het is wel belangrijk dat dit ook goed getest wordt. Het voordeel van een responsive website is dat elke bezoeker de pagina ook daadwerkelijk goed te zien krijgt. Dit is bijvoorbeeld ook goed voor de dwell time. Dit is de tijd die de gemiddelde bezoeker op de pagina doorbrengt. Daarnaast is een goed geoptimaliseerde website ook goed voor het conversieratio.

Op een webshop zullen meer bezoekers bijvoorbeeld een aankoop doen wanneer de pagina geoptimaliseerd is. Bovendien komt jouw platform minder snel bovenaan te staan bij mobiele gebruikers als je site niet mobielvriendelijk is. Om deze reden is het een belangrijk onderdeel van SEO optimalisatie. Zeker zijn van een professionele en mobielvriendelijke website? In dit geval kun je de SEO uitbesteden.

 

Lees ook:

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen    Sluiten

    Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

    Ontvang jouw gratis online marketing analyse