Al 7 jaar ervaringIk hoop dat je deze blog met plezier leest.

Als je wilt dat mijn team je marketing voor je doet, klik dan hier

7 alternatieven voor Google Keyword Planner

Voorheen was Google Keyword Planner dé tool om zoekwoordonderzoek te doen voor je website. Je kon ermee zien hoe je huidige zoekwoorden presteerden en je kon het gebruiken om de beste zoekwoorden aan te wijzen voor nieuwe content. En deze informatie kwam direct van het programma waarin je zo hoog mogelijk wil scoren.

Tegenwoordig is deze tool alleen nog te gebruiken als je een Google Ads campagne hebt opgezet. Zonder campagne heb je toegang, maar krijg je te weinig informatie te zien om daarmee een goede strategie op te bouwen. Daarom is het beter om verder te kijken dan Google Keyword Planner alleen en een andere tool te gebruiken om je zoekwoorden onderzoek mee te doen. Hier vind je alvast 7 voorbeelden van uitstekende alternatieven, in willekeurige volgorde.

1. Ubersuggest

Ubersuggest is een goede gratis tool om zoekwoordonderzoek mee te doen, als alternatief voor Google Keyword Planner. Je kunt er voor je eigen land allerlei informatie mee opvragen over de zoekvolumes, over de concurrentie op het zoekwoord, over eventuele betere variaties op het zoekwoord en je vindt ook vragen die je als zoekwoord kunt gebruiken. Verder krijg je te zien op welke zoekwoorden je pagina’s al scoren, kun je een site audit uitvoeren en krijg je informatie over backlinks. Dit klinkt allemaal wat te mooi om waar te zijn voor een gratis tool en er is natuurlijk een kanttekening. Met de gratis versie kun je niet ongelimiteerd zoeken en je zit snel aan je limiet voor die dag. Er is ook een betaalde versie waarmee dat wel kan. Prijzen beginnen bij $29 per maand. Lees hier meer over Ubersuggest.

2. KWFinder van Mangools

KWFinder is een onderdeel van een aantal SEO tools die Mangools aanbiedt. Het is een tool die niet gratis te gebruiken is, maar voor slechts $30 per maand krijg je van Mangools een uitstekende en complete SEO toolset terug. Daarmee is het één van de goedkoopste SEO totaaloplossingen van dit moment. Met KWFinder kun je alles doen wat je moet doen tijdens een zoekwoordenonderzoek, waarin Google Keyword Planner beperkt is. Je selecteert een land en taal en vervolgens geef je een zoekwoord of een domeinnaam in. Daarna krijg je allerlei informatie over het zoekwoord, het zoekvolume, de kansen die je ermee maakt, de posities van je concurrenten, historische data, trends en uiteraard ook een groot aantal alternatieve zoekwoorden ter inspiratie.

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

3. InstaKeywords

InstaKeywords is een zeer betaalbare zoekwoorden tool, als alternatief voor Google Keyword Planner, die niet lang geleden nog gratis te gebruiken was. Dat neemt niet weg dat het een uitstekende tool is om je onderzoek mee te ondersteunen. Vooral als je niet op zoek bent naar een complete SEO oplossing, maar echt gewoon alleen de beste zoekwoorden wilt vinden. Met InstaKeywords kun je ongelimiteerd zoeken, krijg je suggesties voor betere alternatieven en mag je onbeperkt data exporteren. Je krijgt informatie over je concurrenten te zien, CPC data voor als je wilt adverteren en ook toegang via je mobiel. En dat voor een éénmalig bedrag van onder de $200.

SEMRUSH_logo

4. Semrush

Semrush is net als Mangools een complete SEO oplossing. Het bestaat uit een aantal toolkits waarmee je ook zoekwoordenonderzoek kunt doen. Semrush wordt vaak omschreven als het beste SEO programma van dit moment. Het bestaat al erg lang, de data die het presenteert is bijzonder accuraat en je kunt er alles mee. Behalve Semrush heb je voor SEO werkzaamheden geen andere tool meer nodig.

Het is dan ook geen gratis tool, zoals Google Keyword Planner wel is, alhoewel je het wel gratis kunt uitproberen. Het goedkoopste abonnement is $100 per maand. Het grote voordeel van de Semrush keyword tool is dat je toegang krijgt tot een enorme database. De overvloed aan informatie die je naar voren haalt is betrouwbaar en vormt een uitstekend uitgangspunt voor het vinden van de beste zoekwoorden.

5. Keywordtool.io

Keywordtool.io is een handige tool waarmee je zoekwoordenonderzoek kunt doen. Er is een beperkte gratis versie en een betaalde Pro versie waarmee je tot alle beschikbare data toegang krijgt. De prijs is $79 per maand en als je jaarlijks betaalt krijg je korting. Keywordtool gebruikt de data van Google autocomplete en Google Keyword Planner, en aan de hand daarvan krijg je informatie te zien over zoekvolumes, CPC, alternatieve opties, de zoekwoorden die je concurrenten gebruiken en de mogelijkheden die je hebt om een goede positie te bemachtigen. Aangezien Keywordtool informatie direct uit Google gebruikt, is het een betrouwbare tool en krijg je veel data te zien per keyword. Je kunt het niet gebruiken voor andere SEO werkzaamheden.

6. Answer the Public

Answer the Public is een vrij recente tool die in 2018 is gelanceerd. Het is gratis te gebruiken, maar dan krijg je niet de volledige toegang. Het goedkoopste abonnement is $79 per maand. Answer the Public is een tool die je gebruikt om een zoekwoord aan te wijzen waar nog weinig concurrentie op is. Het kijkt naar de termen die in Google worden ingetypt en geeft je zo een kijkje in het zoekgedrag van je doelgroep. Geef een zoekwoord in en je ziet direct welke andere gerelateerde zoektermen gebruikt worden. Zo vind je zoekwoorden met een lage concurrentie en die wel door jouw doelgroep worden gebruikt. Omdat je Answer the Public gratis kunt proberen, is het dat een goede manier om de tool beter te leren kennen en om te beoordelen of het wat voor jou is, in vergelijking tot Google Keyword Planner.

Ahrefs-logo

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

7. Ahrefs

Semrush, Mangools, MOZSE RankingSEO PowerSuite en Ahrefs zijn allen complete SEO oplossingen in één. Je krijgt meerdere tools waaronder een tool waarmee je zoekwoorden kunt aanwijzen en je rankings kunt monitoren. Ahrefs is dus een tool waarvoor je moet betalen, maar daar krijg je erg veel voor terug. Het wordt gezien als de beste tool op het gebied van linkbuilding, maar ook de Keyword Explorer wordt de hemel in geprezen, in tegenstelling tot Google Keyword Planner. Je vindt informatie over hoe vaak de zoekwoorden worden gebruikt, hoe hoog de concurrentie is en alternatieve (betere?) opties. Nadat je je zoekwoorden hebt verwerkt, kun je met Rank Tracker in de gaten houden hoe ze het doen in de SERP’s. Voor Ahrefs betaal je minimaal $99 per maand.

Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.Sjors Goemans

Sjors Goemans is één van de meest ervaren SEO specialisten in de Benelux. Sinds 2010 kun je hem wakker maken voor de meest uitdagende SEO vraagstukken. Inmiddels helpt hij samen met zijn 15-koppige team van SEO specialisten online gefocuste ondernemingen om hun marktaandeel te vergroten via de organische Google zoekmachine resultaten.

Gratis Analyse Aanvragen!

First header

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen...

 • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
 • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
 • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

 

Gratis SEO Analyse Aanvragen  Sluiten

  Méér online omzet is "just around the corner"... Daag jij ons uit?

  Ontvang jouw gratis online marketing analyse